Ralph Niels
Ralph

Mijn naam is Ralph Niels (de tweede helft daarvan is mijn achternaam). Ik ben 42 jaar oud en woon in Nijmegen.

Sinds 2012 werk ik bij de opleiding HBO-ICT van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben daar hoofddocent HBO-ICT. Ik geef les in de propedeuse en de hoofdfase en ben als docent met name betrokken bij vakken rondom het schrijven van software voor embedded systemen (technische informatica). Daarnaast coördineer ik twee propedeusevakken en een minor.

In 2010 ben ik gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van patroonherkenning, een subgebied uit de kunstmatige intelligentie (hier vind je meer info over mijn proefschrift), nadat ik aan diezelfde universiteit in 2005 afstudeerde bij kunstmatige intelligentie. Na een kort uitstapje naar het bedrijfsleven ging ik in 2012 dus weer aan de slag bij een onderwijsinstelling.

Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen in de basisschoolleeftijd, lees graag, luister graag naar muziek, doe aan hardlopen en speel een beetje gitaar.

Ik ben ongeveer 25 jaar geleden gestopt met het eten van vlees en vis en vind het leuk om vegetarisch te koken. Ik baseer me daarbij graag op de recepten van Yotam Ottolenghi.