Nu er vanwege de corona-crisis geen “fysiek” onderwijs meer plaatsvindt, doe ik een boel van mijn lesactiviteiten online. Zo nam ik een aantal video’s op om studenten voor te bereiden op de toets van het eerstejaarsvak Embedded Program Development, waarvan ik de coördinator ben. De meeste van die video’s zijn alleen te bekijken als je een account hebt van de HAN, de hogeschool waar ik werk, maar ik dacht dat het misschien wel leuk was om een van de video’s ook breder beschikbaar te stellen. Niet omdat het onderwerp voor de meeste mensen nou zo interessant is (denk ik?), maar omdat het een beeld geeft van hoe zo’n online les eruit kan zien.

Deze video heb ik trouwens in m’n eentje opgenomen met alleen m’n laptop. Ik heb de tekst niet van tevoren bedacht en het “hapert” dus af en toe. Het geeft dus eigenlijk best ’n goed beeld van hoe het eraan toegaat in mijn normale lessen. Er zitten wel minder flauwe grapjes in dan ik gewend ben te maken 😉

Je kunt de video hier zien als je het leuk vindt: les over software-timers.

(er is trouwens wel ’n flauw grapje: ik heb de opstelling bewust zo neergezet dat er een klok in beeld is op de achtergrond omdat dat aansluit bij het onderwerp van de video)