Read in 🇬🇧 | Leggi in 🇮🇹

Omdat ook ik graag een steentje bijdraag aan het oplossen van de stikstofcris en het redden van de wereld, probeer ik mijn aantal autokilometers de laatste tijd te reduceren. Een van de manieren om dat te doen is door vaker met de fiets naar mijn werk te gaan. Natuurlijk ga ik altijd al met de fiets als ik in Nijmegen moet werken, maar als ik naar Arnhem ga, heb ik toch meestal de neiging de auto te pakken. En ik heb, met mijn nieuwe voornemen in de aanslag, moeten constateren dat ik toch echt een goedweerfietser ben: als er regen voorspeld is, ga ik geen 25 kilometer fietsen.

Gelukkig regent het bijna nooit, en het lukt me ook wel ‘ns om mijn Arnhemse afspraken later op de ochtend in te plannen, waardoor ik toch op de fiets kan. En dan word behalve met een goede gezondheid en een schoon geweten beloond met de tijd om te genieten van de prachtige uitzichten en interessante ontmoetingen!

🇬🇧

In an attempt to help the Netherlands to fix the nitrogen crisis and to save the world, I’m trying to reduce the number of kilometers I drive by car. One of the ways to do this, is to take the bike to work. Of course, when I have to work in Nijmegen, where I live, I always take my bicycle, but when I go to Arnhem, I have to face the fact that I am a good weather cyclist: when rain is predicted, it’s very hard for me not to go by car. Also, when I have to be in Arnhem early and I have to bring my children to their school, I just don’t have the time to cycle the 25 kilometers.

Fortunately, it hardly ever rains in the Netherlands, and every now and then I manage to postpone my appointments to later in the morning. And when I go by bike, I am not only rewarded with a better health and a better conscience, but also with the time to enjoy the beautiful views and interesting encounters!

🇮🇹

Perché voglio aiutare salvare il mondo, provo a guidare meno la macchina. Quando lavoro in Nijmegen, dove abito, sempre prendo la mia bicicletta. Quando lavoro in Arnhem, al contrario, vado solo quando il tempo è buono. Anche, quando devo prendere il miei bambini al scuola, non ho abbastanza tempo per ciclare.

Per fortunata, non piove quasi mai in Paesi Bassi, cosi qualche volta, ciclo il 25 kilometri al Arnhem. A questi giorni, le ricompense sono una buona saluta, una buona coscienza, belle viste e incontri interessanti!