Leggi in 🇮🇹

🇳🇱

Als ik in een restaurant, eetcafe of ijssalon iets op de kaart zie staan wat raar is, wil ik het bestellen. Als ik me onmogelijk kan voorstellen dat het lekker is, wil ik het nog liever proberen. Soms blijkt het inderdaad niet lekker te zijn (zoals asperge-ijs), soms blijkt het heerlijk (geitenkaasijs) en soms smaakt het precies zoals je verwacht en ziet het er alleen een beetje vreemd uit. Dat laatste was het geval met dit ijsje dat ik at in Valkenburg: zwarte vanille. Smaakt naar vanille, maar ziet er niet zo uit (hoewel: vanillestokjes zijn natuurlijk wel zwart, maar toch is zwart niet de kleur die ik met vanille associeer).

🇮🇹

Se vedo qualcosa sul menu in un ristorante, o gelateria strano, voglio ordinarlo. Se è impossibile per me immaginare il gusto en beno, è quasi impossibile per me non ordinarla. A volte, la risulta è delizioso (come il gelato di asparagi), a volte la risulta è delizioso (gelato al formaggio di capra) e a volte il gusto è esattamente come ti aspetti e solo l’aspetto è un po ‘strano. Quest’ultimo era la situazione di questo gelato che ho mangiato in una gelateria a Valkenburg: un gelato di vaniglia nera. Ha un sapore come la vaniglia, ma non sembra come un gelato di vaniglia!